Sluiten

Categorieën

Filters
  Pim van Mancore.nl - Woensdag 5 Juli 2023

  Humidor bevochtiger vullen

  Als je een liefhebber bent van sigaren, dan weet je dat een humidor essentieel is om je kostbare collectie in topconditie te houden. Een belangrijk onderdeel van de humidor is de bevochtiger, die de luchtvochtigheid op het juiste niveau houdt. Maar hoe vul je een humidor bevochtiger correct? In deze blogpost leggen we het stap voor stap uit.

  Een humidor bevochtiger is ontworpen om een constante relatieve luchtvochtigheid van 68-72% te handhaven, de ideale omstandigheden voor het bewaren van sigaren. Het vullen van de bevochtiger is een eenvoudig proces, maar het vereist wel enige zorg en aandacht.

  Stap 1: Kies de Juiste Vloeistof

  Het eerste wat je moet doen is de juiste vloeistof kiezen. Gebruik gedestilleerd water of propyleenglycoloplossing. Leidingwater kan mineralen en chemicaliën bevatten die de bevochtiger kunnen verstoppen en de smaak van je sigaren kunnen beïnvloeden.

  Stap 2: Vul de Bevochtiger

  Verwijder de bevochtiger uit de humidor. Vul deze langzaam met de gekozen vloeistof. Zorg ervoor dat je niet te veel vloeistof toevoegt, want dit kan leiden tot overbevochtiging, wat schadelijk kan zijn voor je sigaren.

  Stap 3: Laat het Absorberen

  Laat de bevochtiger een paar minuten staan zodat de vloeistof volledig kan worden geabsorbeerd. Als er nog vloeistof op het oppervlak zit, veeg dit dan voorzichtig af met een schone doek.

  Stap 4: Plaats de Bevochtiger Terug

  Plaats de bevochtiger terug in de humidor. Het is belangrijk om de bevochtiger op een plek te plaatsen waar hij de luchtvochtigheid gelijkmatig kan verspreiden.

  Stap 5: Controleer de Luchtvochtigheid

  Controleer na een paar uur de luchtvochtigheid in de humidor met een hygrometer. Als de luchtvochtigheid te laag is, voeg dan meer vloeistof toe aan de bevochtiger. Als de luchtvochtigheid te hoog is, laat dan de humidor open om wat vocht te laten ontsnappen.

  Het vullen van een humidor bevochtiger is een essentieel onderdeel van het onderhoud van je sigarencollectie. Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je sigaren altijd in de beste omstandigheden worden bewaard. Onthoud dat een goed onderhouden humidor de sleutel is tot het genieten van een perfecte sigaar.

  Bekijk hier onze blogs

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »