Sluiten

Categorieën

Filters
  Pin van Mancore.nl - Maandag 17 Juli 2023

  Hoe werkt een waterpijp

  Hoe werkt een waterpijp?

  Een waterpijp, ook wel bekend als een shisha of hookah, is een apparaat dat gebruikt wordt om tabak te roken. Het is een traditionele en culturele gewoonte die zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten, maar inmiddels over de hele wereld populair is geworden.

  Een waterpijp bestaat uit verschillende onderdelen die samenwerken om een unieke rookervaring te creëren. Laten we eens kijken naar de belangrijkste componenten:

  1. De basis

  De basis van de waterpijp is een vaas of kom die gevuld is met water. Deze basis dient als een filter voor de rook en zorgt voor verkoeling en zuivering van de rook voordat deze wordt geïnhaleerd.

  2. De stang

  De stang, ook wel de schacht genoemd, is het lange buisvormige gedeelte van de waterpijp. Hier wordt de rook doorheen getrokken. Aan de bovenkant van de stang bevindt zich de tabakskop.

  3. De tabakskop

  De tabakskop is de plaats waar de tabak wordt geplaatst. Deze kop heeft kleine gaatjes aan de onderkant waardoor de rook kan passeren. Bovenop de tabakskop wordt een metalen scherm of een speciale tabakskopfolie geplaatst om te voorkomen dat de tabak in de pijp valt.

  4. Het kolenrooster

  Het kolenrooster wordt bovenop de tabakskop geplaatst en dient om de kolen vast te houden die de tabak verhitten. Deze kolen kunnen natuurlijke houtskool of speciale waterpijpkolen zijn.

  5. De slang

  De slang is het onderdeel waardoor de rook wordt geïnhaleerd. Het uiteinde van de slang wordt vaak voorzien van een mondstuk om het comfortabeler te maken om te roken.

  Hoe werkt het?

  Wanneer je een waterpijp gebruikt, vul je de basis met water. Dit zorgt ervoor dat de rook afkoelt terwijl hij door de stang omhoog gaat. Vervolgens plaats je de tabak in de tabakskop en bedek je deze met een scherm of folie. De kolen worden aangestoken en op het kolenrooster geplaatst. Naarmate de kolen branden, wordt de tabak verhit en ontstaat er rook. Door aan de slang te trekken, creëer je een onderdruk die de rook door de stang en naar boven trekt. De rook gaat door het water in de basis, waardoor deze wordt gekoeld en gefilterd. Uiteindelijk inhaleren we de heerlijke geurige rook via het mondstuk van de slang.

  Een waterpijp roken is niet alleen een sociale activiteit, maar ook een manier om te ontspannen en te genieten van verschillende smaken en aroma's. Er zijn talloze soorten tabak en smaakcombinaties beschikbaar, waardoor je eindeloos kunt experimenteren en je persoonlijke voorkeur kunt ontdekken. Zo kan je bijvoorbeeld naast tabak ook Shiazo Steam Stones roken. Dit geeft geen nicotine af, maar geeft juist een heerlijke smaak.

  Rook verstandig en geniet van je waterpijpervaring!

  Bekijk hier onze blogs

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »